Omleta Cu Ciuperci si Ceapa


Omleta Cu Ciuperci si Ceapa
(pentru cei care nu tolerează ceapa sau ciupercile pot înlocui aceste ingrediente cu următoarele – măsline, mărar, cârnăciori, morcovi etc. )

Ingrediente
• Pentru 2 -3 porții folosim 4 ouă;
• 1 ceapă de apă ;

• Cașcaval toast (cel de la Hochland sau cel produs de Mega Image) – 3 felii – costul unui pachet este de 5,5 lei;
• Vom folosi 5 – 6 ciuperci proaspete pe care le vom spăla, dar nu le vom decoji – o cutie medie costă 6 lei maxim;
• Parmezan 80 de grame – 5,6 lei (Mega Image – orice tip de parmezan ras);
• Cașcaval sau mozzarella – 2 felii groase pe care le vom taia mărunt;
• 2 lingurițe de smântână dulce – o cutiuță de la La Dorna mică 3,2 lei (atenție! In supermarketuri se găsesc 2 tipuri de smântână dulce, cea albastră (light) și cea roșie (fat) – eu o recomand pe cea roșie);
• Sare,piper&vegeta sau secretul gustului de la Maggi după gust.

Mod de preparare
• Am atașat poză cu tigaia pe care eu o folosesc la prepararea omletei – e cea mai bună! – omleta nu trebuie intoarsă pentru a ieși acea culoare aurie.

• Intr-un bol se amstecă cele 4 ouă la care se adaugă cașcavalul toast;
• Punem cele două felii groase de cașcaval sau mozzarella tăiate mărunt in amestec;
• Ceapa se taie pe lung și felii cât mai subțiri, atenție!, ceapa nu trebuie călită, după care o adăugăm in compoziție;
• În timp ce ne ocupăm de cele de mai sus am pus la călit ciupercile tăiate felii subțiri până se rumenesc – la foc mic;
• După ce s-au călit ciupercile le vom amesteca cu compoziția;

• In compoziție se mai adaugă două lingurițe de smântână dulce si cele 80 de grame de parmezan;
• Punem 2 lingurițe de ulei de măsline (nu uitați că folosim acel ulei presat la rece despre care vă vorbeam in rețeta anterioară) in tigaia pe care o lăsăm la incălzit – foc mediu;
• Turnăm compoziția și o lăsăm 2 – 3 minute până ce incepe să se inchege, după care vom roti tigaia cu mișcări circulare din mână pentru a evita arderea omletei;
• Repetam acestă mișcare o data la 2 minute până ce omleta e gata. La suprafață va fi rumenita, iar interiorul va fi moale si pufos datorită cașcavalului sau mozzarellei .

*Procedeul poate fi aplicat in mod identic daca alegem sa folosim cârnăciori (bacon, șuncă presată, salam,morcovi etc.)in loc de ciuperci si mărar (ardei gras, roșii) in loc de ceapă.
Eu am folosit salata de rucola ca garnitură si a fost o combinație de gusturi minunată; nu uitați de pâinea prăjită si sucul natural care poate fi preparat in casa (de mere, portocale, morcovi sau combinate)

Pofta Buna!

One response to “Omleta Cu Ciuperci si Ceapa

  1. Cascaval, smantina, oua, sunca…. colesterol?La tinerete merge dar dupa 50? Incearca si salate de cruditati amestecate cu sosuri…[ O telina mare,taiata rondele si apoi fisii ,cit se poate de subtiri. Intr-o tigaie de teflon se pune o lingurita de ulei de masline si citeva minute se inmoaie telina , dupa care se adauga citeva picaturi de sos de soia, un pic de bulion si condimente ( aici vezi tu…) Garnitura excelenta la gratar de pui . Si totul cu un pahar de vin alb sec Vezi gastronomia moleculara, vezi cartile lui Menci( nu vb. prostii)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s