Stracetti all aceto balsamico con rucolla e parmigiano.



In weekend vorbeam cu un prieten foarte drag mie de un soi de vin rosu foarte bun si ma gandesc dupa doua minute de conversatie: Dan, ce zici daca tu aduci vinul de care tot vorbim, iar eu in semn de recunostina voi prepara Stracetti si vorbeste si cu Ina, dupa ce mancam sa vedem si un film de duminica, asa cum imi place mie sa le spun unor comedii dragute.
Foarte frumoasa seara de duminica petrecuta alaturi de prieteni, aaaa filmul a fost prost deci nu-l recomand (Tooth Fairy – nu e cine stie, for fun a mers )
Asa uite de ce ai nevoie pentru stracetti:
-Carne de vita, muschi vita, manzat , vitel 400 grame 18 ron.( te las pe tine sa alegi de unde o cumperi)


-Parmezan 80 grame Mega Image
-Rucola o cutie, pret 7 ron Mega Image
-Otet – Vinaigre (otet balsamic) – 18 ron sticla
-Ulei de masline 8-9 lingurite 13 ron sticla
Condimente:
-Sare de mare,
-Oregano, busuioc, menta, piper alb nemacinat daca ai o rajnita
Tai vita felii cat mai subtiri cam de 5-6 cm, o bati o singura data pe o singura parte.Pui o tigaie la foc moderat cu doua-trei linguri de ulei de masline. Adaugam vita cu condimentele dupa gust.Important de stiut: asteapta pana se face carnea cat mai crocanta sau semicrocanta.


Stropeste carnea cu 150 grame de otet balsamic si asteapta pana ce se formeaza un sos pe fundul tigaii.
Spala rucola si aseaz-o intr-un bol, vas de sticla nu foarte adanc, pe care o vei amesteca cu putin ulie de masline si cu o jumatate de lamaie;

Tips: poti sa pui si sucul de la o cherry (rosii mici foarte aromate, repet, doar sucul) si amesteca cu salata. Aseaza carnea de vita pe patul de rucola si lasa sa se scurga sosul din tigaie. Arunca peste carne parmezan bucati sau ras (depinde cum iti place), din plin!


Te las pe tine sa alegi vinul, unul rosu
Pofta buna!

4 responses to “Stracetti all aceto balsamico con rucolla e parmigiano.

  1. Am preparat acest produs……este delicios si sanatos! Merita incercat!

  2. Juganaru Carina

    Nu te supara, dar mie nu mi-a iesit reteta… de fapt rezultatul a fost groaznic. AM mancat preparatul acesta la Belinni si a fost sublim, asa ca am zis sa il incerc si eu. A fost binisor pana cand a trebuit sa ii fac sosul… Eu am preparat din 1,5 kg de carne de vita ca aveam si invitati (deci iti dai seama ce esec total a fost) Si am pus 200 ml de otet balsamic… a fost foarte acru! Nu am reusit sa il dregem, si nici sa il mancam… parca mancam carne cu otet! 😦
    Imi pare rau, dar sigur e o greseala in cantitatile pe care le-ai dat!

    • Buna Carina,

      Nu cred ca este o greseala, poate ceva nu a fost facut ca in prezentare.
      Pana la urma ce interes as avea sa te pun intr-o situatie delicata fata de musafiri. (cu siguranta ceva nu s-a respectat ):
      „Si am pus 200 ml de otet balsamic… a fost foarte acru! Nu am reusit sa il dregem, si nici sa il mancam… parca mancam carne cu otet!” era ok daca foloseai doar 150 ml, dupa cum bine stii
      un otet de calitate se evapora foarte repede si ramane foarte putin,iar sos-ul se caramelizeaza impreuna cu carnea de vita.
      Am si scris ca tb sa ramana foarte putin „Stropeste carnea cu 150 grame de otet balsamic si asteapta pana ce se formeaza un sos pe fundul tigaii.”
      Deci ori otetul nu a fost ok, ori cineva s-a grabit fff tare 🙂 

      Inca nu am terminat site-ul,care va avea si filmulete cu tot procesul de prepare.

      Aaaaa si inca ceva , nu ma supar.

      Sunt dezamagit ca nu ai reusit sa te bucuri de aceasta mancare deosebita! :((

Lasă un răspuns către dorinscutarasu Anulează răspunsul