Pizza prosciutto di parma e gorgonzolla!


Azi am facut o super pizza, foarte delicioasa si usor de preparat.
Ai nevoie de urmatoarele:

-faina din grau intregral
-drojdie
-doua oua
-prosciutto
-o bucata de gorgonzolla
-parmenzan
-felii de cascaval toast
-felii de cascaval mixt,
-o rotita de cascaval delaco, in cazul in care nu gasesti mozzarella,dar recomand mozzarella pentru autenticitatea gustului.
-o cutie de sos de rosii, pulpa de rosii.
-unt

Let the fun begin! Se ia cubul de drojdie si se pune intr-un vas cu 250 ml de apa calda; amesteci bine pana obtii o pasta omogena.Intr-un alt vas torni cam 300 grame de faina si pui in mijloc cele doua oua, dupa care adaugi pasta obtinuta din drojdie si apa.

Se framanta bine pana ce vei avea o coca care nu se va lipi de maini.Se lasa la dospit timp de 20 minute dupa care se portioneaza. Aluatul ar trebui sa aiba in jur de 150 grame. Il vei lasa la dospit inca 45 minute.
Presari faina pe masa, dupa care vei intinde aluatul pana vei obtine un strat de circa 2 cm, nu e cazul sa te impacientezi daca iti iese mai gros.

Vei pune rosiile intr-un vas unde vei adauga urmatoarele, pentru un gust autentic italian:
2-3 lingurite de ulei de masline, sare, piper si oregano, este foarte important sa nu uiti de
oregano; rosiile si mirodeniile le vei pisa cu un blender;amesteca bine si vei obtine un sos autentic de pizza.

Unge tava cu unt si aseaza blatul de pizza; intinde sosul pe tot blatul, adauga mozzarella rasa, dupa care vei pune cele
doua tipuri de cascaval toast cum iti vine la indemana (vei gasi unul de la hochland care are doua tipuri de cascaval).

Sper ca pana aici sa fi fost cat mai explicit! A mai ramas de adaugat parmezanul si cateva bucati cat mai mici de gorgonzolla.
Pizza se lasa la cuptor circa 20 minute,daca nu esti sigur/a ca blatul s-a facut poti sa-l ridici cu o spatula
pentru a te convinge ca a capatat un aspect corcant.

Pizza este gata!
Dar mai are nevoie de ceva: adauga rucola si prosciutto; le vei pune dupa ce ai scos pizza din cuptor.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s