Let’s talk about health!M-am trezit dimineaţa cu o poftă nebună (deşi nejustificată având în vedere că beau în fiecare zi) de un fresh de portocale cu mere şi morcovi. Pe masă, în bucătărie, trona sticla de Nestea de piersici.. şi m-a lovit: am un storcător perfect funcţional, cumpăr zilnic fructe, ce mă îndeamnă totuşi să aleg în fiecare seară de pe raftul din supermarket o sticlă de Nestea? Se pare că am înlocuit nelipsita Cola din adolescenţă cu.. să zicem.. tot ce înseamnă icetea, în ideea că fac o alegere mai puţin dăunătoare (doar conţin detoxifianţi don’t they?). Dar totuşi de ce nu fresh everyday?
Avem un obicei de consum foarte bine determinat, fiind extrem de influenţaţi de campaniile de marketing (ce s-a întâmplat de fapt: produsul ice tea a apărut pe piaţa prin anii 90, însă, nu a fost promovat şi astfel fiind un produs nou şi necunoscut a dispărut; în urma acordurilor cu Pepsi şi Coca Cola marii producători Unilever şi Nestle au investit în promovare şi de aici a fost doar un pas până la un boom de consum Ice Tea).
Mergi la supermarket îţi iei cele “trebuincioase” şi evident nelipsita sticlă de suc. Fie că ai nevoie, fie că nu, o iei “ca să fie”. Şi când o ai în casă, o bei şi tot aşa. Şi astfel, învârtindu-mă în acest cerc vicios mă trezeam zilnic cu o sticlă de suc (aka poison) pe masa din bucatarie.
Când luăm decizii punem întotdeauna pe o foaie imaginară argumente pro şi contra, de ce să nu facem asta când e vorba de sănătatea noastră din punct de vedere alimentar?
Nu recomand sucurile din comerţ! E greu să te dezobişnuieşti, (na, e mai complicat când te apuci să decojeşti portocalele, să tai merele în patru, să cureţi morcovii şi să-i înjumătăţeşti, după care să speli vreo 5 componente ale storcătorului) dar mai bine depui un pic de efort ca la final să declari răspicat: “e ca şi cum ai săruta o femeie…” glumeam (e o replica dintr-o reclama mai veche Coca-cola), deci revenind, să declari: SA-VU-ROS şi sănătos! În plus îţi iei porţia de energie pentru ziua respectivă!
Aşadar…

tu ce alegi? Suc natural sau Ice tea?

Anunțuri

3 responses to “Let’s talk about health!

  1. sucul natural…. normal. cine nu ar vrea sa bea un suc natural decat unu cu toate prostiile bagate in el

    • In text era vba despre cum marketingul ne influenteaza obiceiul de consum si despre cum de multe ori din comoditate preferam sa cumparam o prostie plina de E-uri decat sa ne alocam 10 min ptr a ne bucura de un suc natural.

      O zi buna Daniela!

    • In text era vba despre cum marketingul ne influenteaza obiceiul de consum si despre cum de multe ori din comoditate preferam sa cumparam o prostie plina de E-uri decat sa ne alocam 10 min ptr a ne bucura de un suc natural.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s