Cheesecake/Prajitura cu branza.


Cheesecake-ul e un desert din ce in ce mai popular si la noi si trebuie sa recunosc ca se numara printre prajiturile mele preferate. Unul dintre avantajele majore, fata de alte tipuri de prajituri, este ca il poti prepara usor, asa ca, fara alte introduceri, iti enumar ingredientele de care ai nevoie:


– Brânză de vaci dulce, două pachete 150 gr x 2 pachete;

– Smantana dulce (LaDorna cea rosie );

– Esenţa de vanilie;

– 4 ouă;

– 2 pachete de biscuiţi digestivi (2 x 130 gr) – Unt 80 gr

– Miere sau zahăr 50-100 gr;

– Gem de căpşuni;

Ideal e să lasi branza, smantana si untul la temperatura camerei timp de 30 minute.

Pisează foarte bine biscuitii,ambele pachete, intr-un un blender sau cu ce ai la îndemână. Incălzeşte untul la microunde timp de 40 secunde, dupa care il adaugi peste biscuiti. Adaugi şi esenţa de vanilie, apoi frământi cu mâna până ce poţi face o bilă din tot aluatul.

Pui toata compozitia intr-o tavă rotundă si lasi la la cuptor timp de 5-7 minute (atenţie, blatul nu trebuie să devină crocant!!!)

Separat, pui brânza dulce într-un vas, adaugi mierea sau zahărul (dupa preferinte), esenţa de vanilie, samnatana dulce şi amesteci cu mixerul până ce toată compoziţia devine o cremă.

În alt vas pui ouăle întregi cu puţin zahăr şi baţi până ce se omgenizeaza. Faci asta rapid si torni oule peste crema de branza, dupa care mixezi intreaga compozitie timp de 2-4 minute.

După ce s-a răcit blatul adăugi crema de branza. Lasi prajitura la cuptor la o temp de 180-200 grade, timp de 30 minute.

Atentie: Când crema de branza se ridica/creste ca la blatul de tort, stingi focul, pentru ca trebuie sa pastrezi textura zemoasa. Doar iti doresti sa faci un cheesecake care să nu fie tar, ba din contră, pufos şi delicios!

O lasi sa se raceasca dupa care o bagi la frigider timp de minim 2-3 ore. Odata, scoasa din frigider, ornezi prajitura cu gemul de capsuni

(sau late fructe, cum preferi).

BUCATARIALUDORIN VĂ DOREŞTE POFTĂ BUNĂ!

(Dorin si Dragos).

7 responses to “Cheesecake/Prajitura cu branza.

  1. am auzit ca e senzationala prajitura asta dar as incerca ceva cu ciocolata…vreo sugestie?

  2. oook.. sambata am in plan pennele al forno😉

  3. bune…nush cred ca am gresit eu ca parca le mai trebuia ceva…am zis sa mai incerc cu o pasta de tomate care are busuioc in ea, ceva special pt paste..

  4. am incercat si mi-a iesit o super cheesecake

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s