Tiramisu cu Mascarpone


Tiramisu cu Mascarpone

După o absenţa îndelungată, m-am gândit să vă propun un desert gustos şi aşa cum v-am obişnuit, uşor de preparat. Este vorba despre Tiramisu, un desert tradiţional italian, care a cucerit toată lumea.

Timp de preparare: 40 de minute

Ingredientele de care ai nevoie:

– Cafea

– Pişcoturi (200-400 gr)

– 6 ouă

– 300 gr zahăr

– 400 gr mascarpone

-100 gr cacao

– Esenţa de migdale

– 150 ml frişcă lichidă vegetală

Mod de preparare:

Fierbe apa pentru 2-3 căni de cafea. Lasa cafeaua sa se răcească, după care adăugă zahăr şi esenţa de migdale.

Ia cele 6 ouă, separa albuşul de gălbenuş, apoi bate gălbenuşul împreună cu zahărul până se topeşte. Adaugă mascarpone şi amesteca până devine o cremă.

Albuşul se bate spumă cu mixerul sau la tel, după preferinţe. Adăugă cele 150 gr de frişcă şi amesteca până cand compoziţia se face ca o cremă.

Amestecă cele două compoziţii (de gălbenuş şi albuş) timp de 5-8 minute apoi baga noua compoziţie la frigider.

Ne întoarcem la cafea… după ce ai adăugat zahărul şi esenţa de migdale, scufunda pe rând câte un pişcot (Atenţie! pişcotul nu trebuie ţinut foarte mult în cafea, el nu trebuie să fie foarte moale).

Aşează într-o cupă un strat de pişcoturi după care pune compoziţia de tiramisu, apoi repetă procedeul de cel puţin două ori (piscot-amsetec, pişcot-amestec).

La final presara cacao după gustul tău şi lasa tiramisu la frigider cel puţin 48 ore.


 

Pofta buna, prieteni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s